Mr. Foe en Mrs. Barton

J.M. Coetzee

Mr. Foe en Mrs. Barton

J.M. Coetzee

Wanneer Susan Barton door muiters overboord wordt gezet en in haar roeiboot aanspoelt op een eiland in de Atlantische Oceaan, onmoet ze daar Robinson Cruso en Vrijdag. De twee mannen hebben op hun verder onbewoonde eiland een maatschappij gevestigd waar strikte regels gelden: Cruso is de baas, en... Meer

€22,99
Prijs is per stuk en inclusief 9% BTW

Samenvatting

Wanneer Susan Barton door muiters overboord wordt gezet en in haar roeiboot aanspoelt op een eiland in de Atlantische Oceaan, onmoet ze daar Robinson Cruso en Vrijdag. De twee mannen hebben op hun verder onbewoonde eiland een maatschappij gevestigd waar strikte regels gelden: Cruso is de baas, en de neger Vrijdag, wiens tong is afgesneden zodat hij niet over de macht van het woord beschikt, is de slaaf.
Susan Barton neemt het initiatief tot hun ontsnapping van het eiland. Het drietal wordt opgepikt door een passerende koopvaarder. Cruso sterft onderweg, en Susan komt met Vrijdag in Londen terecht, waar ze contact zoekt met de schrijver Daniel Foe. Foe blijkt echter niet zozeer geinteresseerd in de geschiedenis van het eiland als wel in het verhaal van Susan Barton zelf. Hij zal haar avontuur uiteindelijk in een boek verwerken.
Coetzee herneemt een heldenepos uit de wereldliteratuur, vertelt het vanuit het verrassende perspectief van een vrouw en laat zo een nieuw licht schijnen op het oude thema vrijheid en onderdrukking.

Boekdetails

Titel
Mr. Foe en Mrs. Barton

Auteur
J.M. Coetzee

Vertaler
Peter Bergsma

Aantal pagina’s
173

Bindwijze
Hardcover

Verschijningsdatum
2003-11-18

Taal
Nederlands
ISBN
9789059360365

Afmeting
20,8 x 12,8 x 2,2 cm

Gewicht
308gr

Meer van J.M. Coetzee