BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Prachtige boeken in de najaarsaanbieding van Uitgeverij Cossee

Voor het komende najaar staan er weer mooie boeken op stapel bij Uitgeverij Cossee. We verwelkomen dit najaar Ayelet Gundar-Goshen en haar verpletterende roman Leugenaar in ons fonds. Verder presenteren wij met trots nieuwe boeken van onze geliefde auteurs Jane Gardam (Op de klippen), Jonathan Robijn (Tabak), Christophe Boltanski (De voyeur) en van David Foenkinos (Lennon). Daarnaast bieden wij de bijzondere dichtbundel Liefde in tijden van brand van Mark Boog en herdrukken van Een tijd van leven van E.M. Remarque, Rode liefde van Maxim Leo en Het schuwste dier van Eva Meijer aan. Ten slotte hebben wij dit jaar een tweede Nederlandse wereldprimeur van J.M. Coetzee. Eerder dit jaar presenteerden wij De oude vrouw en de katten, een intrigerende verhalenbundel die niet in het Engels uit zal komen. Nu presenteren wij de roman De dood van Jezus die volgend jaar pas in het Engels zal verschijnen.

Prachtige boeken van Uitgeverij Cossee in de zomer

In de zomer presenteren wij weer mooie boeken. Wij presenteren met trots de debuten Wat ons overkomt van Bettina Wilpert, Meer dan een broer van David Diopp, Sal van Mick Kitson De engel van het vergeten van Maja Haderlap. Verder presenteren wij de verhalenbundel De oude vrouw en de katten van J.M. Coetzee en de nieuwe roman van Eric Schneider, Een relaas van vriendschap en liefde. Verder presenteren wij de bijzondere dichtbundel Lijfrente van Vrouwkje Tuinman. Daarnaast presenteren wij ook mooie non-fictie werken voor in de zomer: De wonderdokter van Albert Willem van Renterghem, samengesteld door Rinus Spruit en Reizend groen. De wonderlijke migratie van planten van Stefano Mancuso.

De Moeder de Vrouw. Mythe en misverstand rond het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff 

Benieuwd naar het gedicht achter de ophef omtrent het Boekenweekthema ‘De moeder de vrouw’? De CPNB is niet de enige die ooit aan de haal is gegaan met het sonnet van Nijhoff: de dichter (en zijn gedicht) zijn omstandig en vaak wijdlopig van diepere bedoelingen voorzien. Andreas Oosthoek plaatst er enkele kanttekeningen bij in zijn essay De Moeder de Vrouw. Mythe en misverstand rond het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff. Onmisbare context in deze Boekenweek!

De zaak Beukenoot van Marianne Philips, het Boekenweekgeschenk van 1950

Het Boekenweekgeschenk van 1950 heette De zaak Beukenoot. De CPNB had Nederlandse schrijvers gevraagd een verhaal in te zenden, lezers mochten een poging wagen om uit de lijst met namen achterin het boekje de juiste auteur te kiezen. Slechts 427 van de 16.400 inzenders raadden het goed: de auteur was niet W.F. Hermans, niet Johan Fabricius, maar Marianne Philips. Hoe is deze dame in de vergetelheid geraakt terwijl tijdgenoten waarmee ze zich kon meten nog gelezen worden?

Ben je deze Boekenweek met het thema ‘De moeder de vrouw’ ook toe aan een knalgoed Boekenweekgeschenk geschreven door een vrouw? Lees dan De zaak Beukenoot van Marianne Philips in onze prachtige herdruk!

Prachtige boeken van Uitgeverij Cossee in de Boekenweek

Wat een feest, de Boekenweek is begonnen! Met trots presenteren wij een boek voor iedereen die geinteresseerd is in de herkomst van het thema van de Boekenweek: Andreas Oosthoek plaatst enkele kanttekeningen bij het sonnet van Nijhoff in De Moeder de Vrouw. Mythe en misverstand rond het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff. Daarnaast presenteert Cossee twee herontdekte klassiekers van Marianne Philips: De biecht en het Boekenweekgeschenk van 1950, De zaak Beukenoot. En ook: de nieuwe Eva Meijer! Voorwaarts is een noodzakelijke roman over precies de dingen die nu spelen - klimaatproblemen, tirannie en verzet... maar ook over liefde en vrijheid, en de strijd voor wat de moeite waard is. Verder presenteren we de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, De onverwachte rijkdom van Altena. Een intrigerend verhaal over solidariteit en afgunst onder de uitgestrekte hemel van de Nederlandse polder. 

Prachtige boeken van Cossee in het voorjaar

De voorjaarsaanbieding van Uitgeverij Cossee is af en er staan weer prachtige boeken gepland voor het voorjaar van 2019. Zo presenteren wij onder andere nieuwe romans van Kristine Bilkau (Een liefde, in gedachten), Eva Meijer (Voorwaarts) en Jan van Mersbergen (De onverwachte rijkdom van Altena). Daarnaast verschijnen de herontdekte klassiekers van Marianne Philips, De biecht en De zaak Beukenoot en in de Cossee Centuryreeks Het uur van de specialisten van Barbara Zoeke. Verder presenteren we een aantal intrigerende non-fictie titels: Addie Schulte schreef een essay over hoe doemdenken ons wereldbeeld beïnvloedt, Pia Pera een laatste genadeloze memoir over haar worsteling met ALS, en Felicitas von Lovenberg een boek over lezen in tijden van Netflix. Klik hier om de gehele aanbieding online te bekijken.