BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Prachtige boeken van Uitgeverij Cossee in de Boekenweek

Wat een feest, de Boekenweek is begonnen! Cossee presenteert twee herontdekte klassiekers van Marianne Philips: De biecht en het Boekenweekgeschenk van 1950, De zaak Beukenoot. En ook: de nieuwe Eva Meijer! Voorwaarts is een noodzakelijke roman over precies de dingen die nu spelen - klimaatproblemen, tirannie en verzet... maar ook over liefde en vrijheid, en de strijd voor wat de moeite waard is. Verder presenteren we de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, De onverwachte rijkdom van Altena. Een intrigerend verhaal over solidariteit en afgunst onder de uitgestrekte hemel van de Nederlandse polder.

Prestigieuze prijs voor Uitgeverij Cossee

De jury van de Cultuurprijs Nederland-Duitsland 2018 heeft deze prijs op 29 november 2018 aan Uitgeverij Cossee uitgereikt. Uit het juryrapport: 'Uitgeverij Cossee heeft zich bij uitstek ingezet voor het Duitse boek in Nederland en vice versa. De jury ziet deze prijs als een oeuvre-prijs, als een erkenning voor een lange geschiedenis van uitgeven vanuit een oprechte liefde voor het boek. Eva Cossée en Christoph Buchwald hebben met hun team van medewerkers aangetoond dat juist ook de kleinere, zelfstandige uitgeverij een belangrijke plaats in de literaire wereld heeft. Deze uitgeverij is een voorbeeld voor andere culturele instellingen die tegen de trend in kiezen voor kwaliteit.'

Lees het volledige juryrapport hier.

Prachtige boeken van Cossee in het voorjaar

De voorjaarsaanbieding van Uitgeverij Cossee is af en er staan weer prachtige boeken gepland voor het voorjaar van 2019. Zo presenteren wij onder andere nieuwe romans van Kristine Bilkau (Een liefde, in gedachten), Eva Meijer (Voorwaarts) en Jan van Mersbergen (De onverwachte rijkdom van Altena). Daarnaast verschijnen de herontdekte klassiekers van Marianne Philips, De biecht en De zaak Beukenoot en in de Cossee Centuryreeks Het uur van de specialisten van Barbara Zoeke. Verder presenteren we een aantal intrigerende non-fictie titels: Addie Schulte schreef een essay over hoe doemdenken ons wereldbeeld beïnvloedt, Pia Pera een laatste genadeloze memoir over haar worsteling met ALS, en Felicitas von Lovenberg een boek over lezen in tijden van Netflix. Klik hier om de gehele aanbieding online te bekijken.

Feestelijke presentatie 'De zwarte heer Bazetub' van Albert Vigoleis Thelen in de Amstelkerk

Op maandagavond 3 december zal het boek 'De zwarte heer Bazetub' van Albert Vigoleis Thelen gepresenteerd worden in de Amstelkerk in Amsterdam. Tijdens de presentatie zullen verschillende bewonderaars het werk van de Duitse auteur bespreken.

'De akte van mijn moeder' in Met het oog op morgen

De internationale bestseller De akte van mijn moeder van András Forgách verscheen begin november bij Uitgeverij Cossee. In radioprogramma Met het oog op morgen werd vertaler Rebekka Hermán Mostert geïnterviewd.

De filmtrailer voor 'Schokland' van Saskia Goldschmidt

Schokland, de vierde roman van Saskia Goldschmidt, ligt sinds oktober in de winkel. Voor het boek werd een prachtige filmtrailer gemaakt. Regie lag in handen van Piet Hein van der Hoek, muziek kwam van Arnold Veerman.