Vuur en as

Michael Ignatieff

Michael Ignatieff doet voor de politiek wat Joris Luyendijk voor de pers heeft gedaan.

Michael Ignatieff maakte snel carrière in de Canadese politiek. Van volksvertegenwoordiger van een klein kiesdistrict in Toronto tot fractievoorzitter van de Liberale Partij in het Canadese Lagerhuis (o... Meer

Samenvatting

Michael Ignatieff doet voor de politiek wat Joris Luyendijk voor de pers heeft gedaan.

Michael Ignatieff maakte snel carrière in de Canadese politiek. Van volksvertegenwoordiger van een klein kiesdistrict in Toronto tot fractievoorzitter van de Liberale Partij in het Canadese Lagerhuis (onze Tweede Kamer).

Maar deze droomcarrière was niet wat hij ervan verwacht had. Hij werd geconfronteerd met achterkamerpolitiek, belangenverstrengeling en internationale machtsverhoudingen. Ignatieff wilde eerlijke politiek bedrijven, geen machtsspelletjes spelen.

Dat een eerlijke politicus het wel zal redden, blijkt een misvatting. Ignatieff ging roemloos ten onder. Vuur en as is de opvallend eerlijke vertelling van zijn falen, het oprechte verslag van zijn avontuur in de politieke arena. Het is bovenal een handboek voor huidige en toekomstige politici die zich moeten bewegen binnen de moderne democratie, en onmisbaar voor iedereen die begaan is met de politiek.

Boekdetails

Titel
Vuur en as

Ondertitel
succes en falen in de politiek

Auteur
Michael Ignatieff

Vertaler
Joost Poort

Aantal pagina’s
240

Bindwijze
E-book met watermerk

Verschijningsdatum
2013-10-14

Taal
Nederlands
ISBN
9789059364653

Afmeting
cm

Gewicht

Meer van Michael Ignatieff