Vogels als huisgenoten

Len Howard
Vogels als huisgenoten

Vogels als huisgenoten

Len Howard

'Vogels als huisgenoten zal je blik op koolmezen voor altijd veranderen. Met haar vogelonderzoek was Len Howard haar tijd ver vooruit, en haar boeken laten zien dat vogels je vrienden kunnen worden, als je goed naar ze kijkt en luistert - en wat te eten voor ze neerzet. Wie echt wil weten wat... Meer

€14,99
Prijs is per stuk en inclusief 9% BTW

Samenvatting

'Vogels als huisgenoten zal je blik op koolmezen voor altijd veranderen. Met haar vogelonderzoek was Len Howard haar tijd ver vooruit, en haar boeken laten zien dat vogels je vrienden kunnen worden, als je goed naar ze kijkt en luistert - en wat te eten voor ze neerzet. Wie echt wil weten wat vogels denken moet met ze gaan samenwonen - of Len Howard lezen natuurlijk.' - Eva Meijer

Hoewel Len Howard nooit biologie studeerde, is ze een pionier op het gebied van onderzoek naar dieren: ze bestudeert de vogels op basis van vertrouwen en vrijheid, en observeert hun karakters, eigenaardigheden en gewoontes.

In Vogels als huisgenoten beschrijft Len Howard haar leven met vogels. Ze constateert dat individuele intelligentie, en niet louter instinct, een factor is bij het gedrag van vogels. Howard besteedt speciale aandacht aan koolmezen in haar studies, maar schrijft ook over roodborstjes, mussen en merels. Howards muzikale opleiding geeft haar een uniek inzicht in vogelzang. In de vogelbiografieën stelt ze de levensverhalen van Kaalkopje, Ster, Eenoog, Tinky en Drummer op prachtige wijze te boek.

Haar twee boeken over het gedrag van vogels werden in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw internationale bestsellers en verschenen ook in Nederland.

Boekdetails

Titel
Vogels als huisgenoten

Auteur
Len Howard

Vertaler
Gr.Grose Roolfs

Aantal pagina’s
250

Bindwijze
Epub met watermerk

Verschijningsdatum
2020-07-30

Taal
Nederlands
ISBN
9789059369337

Afmeting
cm

Gewicht

Meer van Len Howard