Op de klippen

Jane Gardam
Op de klippen

Op de klippen

Jane Gardam

Eén lange zomer in de jaren dertig. Het leven van de jonge Margaret Marsh verandert plotsklaps wanneer Lydia, een wereldwijs en stoer dienstmeisje, bij Margarets religieuze familie intrekt. Na de geboorte van Margarets broertje worden ze elke woensdag het huis uitgestuurd om samen van de idyllisc... Meer

€9,99
Prijs is per stuk en inclusief 9% BTW

Samenvatting

Eén lange zomer in de jaren dertig. Het leven van de jonge Margaret Marsh verandert plotsklaps wanneer Lydia, een wereldwijs en stoer dienstmeisje, bij Margarets religieuze familie intrekt. Na de geboorte van Margarets broertje worden ze elke woensdag het huis uitgestuurd om samen van de idyllische Engelse kust te genieten. Langzaam komt Margaret erachter dat de wereld lang niet zo keurig en vroom is als ze altijd had gedacht.

Ook het huwelijk van haar ouders blijft niet onberoerd door de komst van het dienstmeisje. Ondanks zijn krampachtige obsessie met zonde en deugdzaamheid is haar vader niet tegen Lydia’s charmes bestand. Alle keurslijven gaan af en het leven van de stijve Engelsen trilt op zijn grondvesten. Op de klippen vertelt over volwassen worden, religie en onderhuidse verlangens. Het is Jane Gardam in volle glorie, compleet met tragikomische scènes, warmte, wijsheid en intrigerende perspectieven.

Boekdetails

Titel
Op de klippen

Auteur
Jane Gardam

Vertaler
Gerda Baardman
Kitty Pouwels

Aantal pagina’s
224

Bindwijze
E-book met watermerk

Verschijningsdatum
2019-10-29

Taal
Nederlands
ISBN
9789059368835

Afmeting
cm

Gewicht

Meer van Jane Gardam