Ik heet Anne, zei ze

Jacqueline van Maarsen

Het is 65 jaar geleden dat Jacqueline van Maarsen op het Joods Lyceum in Amsterdam een vrolijk vriendinnetje ontmoette. Dat was Anne Frank. Zij bleven onafscheidelijk en deelden hun meisjesgeheimen, totdat Anne zei dat ze met haar familie naar Zwitserland vertrok. Jacqueline, die Jopie wordt geno... Meer

Samenvatting

Het is 65 jaar geleden dat Jacqueline van Maarsen op het Joods Lyceum in Amsterdam een vrolijk vriendinnetje ontmoette. Dat was Anne Frank. Zij bleven onafscheidelijk en deelden hun meisjesgeheimen, totdat Anne zei dat ze met haar familie naar Zwitserland vertrok. Jacqueline, die Jopie wordt genoemd in Anne's Dagboek, begreep pas jaren later, nadat ze van Otto Frank het Dagboek te lezen kreeg, wat het werkelijke lot was van haar vriendin.

In het luisterboek Ik heet Anne, zei ze vertelt Jacqueline het verhaal van hun vriendschap, over wat hun bond, hun kleine ruzies en hun geheimen. Ook vertelt ze over de razzia's, over de angst en over de eenzame terugkeer van Otto Frank na de oorlog. Het is een ontroerend verhaal en een authentiek document van een tijdgenoot, dat ook jonge mensen een inzicht geeft in het dagelijks leven tijdens oorlog en onderdrukking.

Boekdetails

Titel
Ik heet Anne, zei ze

Auteur
Jacqueline van Maarsen

Aantal pagina’s


Bindwijze
Luisterboek

Verschijningsdatum
2020-03-30

Taal
Nederlands
ISBN
9789059364189

Afmeting
cm

Gewicht

Meer van Jacqueline van Maarsen