Hoogachtend, Eliza Peabody

Jane Gardam
Kitty Pouwels
Hoogachtend, Eliza Peabody

Hoogachtend, Eliza Peabody

Jane Gardam
Kitty Pouwels

Eliza Peabody is een van die gevaarlijk onberispelijke vrouwen die geloven dat ze de waarheid in pacht hebben. Ze is te enthousiast en ze praat te veel. Haar bezorgdheid over het welzijn van haar rijke buren in Zuid-Londen strekt zich zelfs uit tot ingenieuze, goedbedoelde briefjes vol ongevraagd... Meer

€12,99
Prijs is per stuk en inclusief 9% BTW

Samenvatting

Eliza Peabody is een van die gevaarlijk onberispelijke vrouwen die geloven dat ze de waarheid in pacht hebben. Ze is te enthousiast en ze praat te veel. Haar bezorgdheid over het welzijn van haar rijke buren in Zuid-Londen strekt zich zelfs uit tot ingenieuze, goedbedoelde briefjes vol ongevraagd advies onder de deur.

Maar wanneer een van die briefjes aan Joan, de buurvrouw van nummer 34, tot gevolg lijkt te hebben dat Joan verdwijnt, begint Eliza te ontsporen. Niemand kan of wil haar iets over vertellen, en de buren gaan haar uit de weg. Om achter de reden van Joans verdwijning te komen, blijft ze haar schrijven, altijd naar nummer 34, en wordt steeds openhartiger.

Met humor en diepmenselijk inzicht schrijft Jane Gardam over verdrongen verledens, liefde en desillusie. In 1991 ontving ze voor 'Hoogachtend, Eliza Peabody' de Whitbread Award voor de beste roman van het jaar.

‘Jane Gardams boeken behoren tot de grote schatten van de Engelse literatuur. Ze schrijft simpelweg schitterend. De lezers mogen blij zijn en zich op prachtige boeken en een groot leesplezier verheugen.’ – Ian McEwan

Boekdetails

Titel
Hoogachtend, Eliza Peabody

Auteur
Jane Gardam
Kitty Pouwels

Vertaler
Gerda Baardman

Aantal pagina’s
356

Bindwijze
E-book met watermerk

Verschijningsdatum
2021-11-04

Taal
Nederlands
ISBN
9789059369856

Afmeting
cm

Gewicht

Meer van Jane Gardam