Het geheim van mijn moeder

Rita Verschuur
Het geheim van mijn moeder

Het geheim van mijn moeder

Rita Verschuur

Het was niet niks voor een vrouw in die tijd, 1943, midden in de oorlog, om zomaar weg te durven lopen bij man en kind omdat ze verliefd was geworden op een meneer van de tennisclub. Een vrijgezel die op de Militairenweg in een villa bij zijn moeder woonde. Een charmeur die zijn nieuwe vlam go... Meer

Samenvatting

Het was niet niks voor een vrouw in die tijd, 1943, midden in de oorlog, om zomaar weg te durven lopen bij man en kind omdat ze verliefd was geworden op een meneer van de tennisclub. Een vrijgezel die op de Militairenweg in een villa bij zijn moeder woonde. Een charmeur die zijn nieuwe vlam gouden bergen beloofde en haar hart een stem gaf. Dapper dus, zou je kunnen zeggen. Nee, dat zei ik. Twee weken later noemde ik haar laf. Voor de tweede keer had ze me verraden, en wel op zo’n manier dat ik door vragen overstelpt werd. Wat was mijn moeder eigenlijk voor vrouw geweest? Had ze ooit iets voor mij gevoeld? En mijn herinneringen aan haar, hoe zat het daar dan mee?

Zo begint het confronterende verhaal van Rita Verschuur over haar moeder. De auteur neemt ons mee in haar zoektocht naar liefde en toewijding en komt op verschillende momenten bedrogen uit. Het geheim van mijn moeder is een bijzonder aangrijpend boek, dat tevens een treffend en fascinerend familieportret is. Het is nog fascinerender om dit verhaal voorgelezen te horen door de auteur zelf.

Boekdetails

Titel
Het geheim van mijn moeder

Auteur
Rita Verschuur

Aantal pagina’s


Bindwijze
Luisterboek

Verschijningsdatum
2020-03-30

Taal
Nederlands
ISBN
9789461495747

Afmeting
cm

Gewicht