Goddelijke kunst

Navid Kermani
Goddelijke kunst

Goddelijke kunst

Navid Kermani

Met een open blik, een open hart en een tomeloze nieuwsgierigheid staat Navid Kermani oog in oog met de grote en ook de minder bekende meesterwerken van de christelijke kunst. Het is een gedurfde onderneming: de oriëntalist, moslim en koranexpert Kermani bekijkt en leest de meest dramatische en o... Meer

€9,99
Prijs is per stuk en inclusief 9% BTW

Samenvatting

Met een open blik, een open hart en een tomeloze nieuwsgierigheid staat Navid Kermani oog in oog met de grote en ook de minder bekende meesterwerken van de christelijke kunst. Het is een gedurfde onderneming: de oriëntalist, moslim en koranexpert Kermani bekijkt en leest de meest dramatische en overweldigende schilderijen,van Caravaggio tot Botticelli en van Rembrandt tot Gerhard Richter, op een boeiend andere, nieuwe manier.

Kermani kijkt naïef - oftewel: niet vooringenomen door geloofsdogma's en ingesleten interpretaties - naar bekende schilderijen en ziet het beeld dat kunstenaars zich van het christendom gevormd hebben. Waarom lijkt Maria in Michelangelo's Pieta bijvoorbeeld veel jonger dan haar net van het kruis gehaalde zoon?

Kermani wijst ons op gedurfde details en onorthodoxe speelsheid van de schilders, constateert overeenkomsten tussen Bijbel en Koran en stelt kritische vragen over het symbool van het kruis.

Goddelijke kunst is een boek dat iedere lezer op een andere manier boeit. Onder Kermani's blik worden ónze vragen zichtbaar: universele vragen over schoonheid en vergankelijkheid, verraad en trouw, bidden en wensen, weten en geloven, lust en verleiding.

Kermani's unieke manier van kijken werkt verfrissend en inspirerend. Het is deze nieuwsgierige blik die al een kwart miljoen lezers fascineerde.

Volledig uitgevoerd in fullcolour met 49 afbeeldingen

Boekdetails

Titel
Goddelijke kunst

Auteur
Navid Kermani

Vertaler
Olaf Brenninkmeijer

Aantal pagina’s
352

Bindwijze
E-book met watermerk

Verschijningsdatum
2016-11-25

Taal
Nederlands
ISBN
9789059366985

Afmeting
cm

Gewicht

Meer van Navid Kermani