Een tropische herinnering

Eric Schneider

Een tropische herinnering

Eric Schneider

Elke vijf jaar komen de diplomaat Ferdy Aronius, zijn moeder en haar ex-minnaar bij elkaar om de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki te 'vieren'. De verwoestende bommen maakten een einde aan de jappenkampen in Nederlands-Indië, en betekenden tegelijkertijd het einde van een koloniaal ... Meer

€19,99
Prijs is per stuk en inclusief 9% BTW
Uitgavevorm:

Samenvatting

Elke vijf jaar komen de diplomaat Ferdy Aronius, zijn moeder en haar ex-minnaar bij elkaar om de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki te 'vieren'. De verwoestende bommen maakten een einde aan de jappenkampen in Nederlands-Indië, en betekenden tegelijkertijd het einde van een koloniaal tijdperk.
In Hotel Hoogduin wordt het drietal tijdens het diner bediend door Boelie Kamidjojo. De oude Mees Stork worstelt met de herinneringen die 'de beige man' in hem oproept en blijft hem bevelen toeschreeuwen, die de zwijgzame Boelie schijnbaar onaangedaan opvolgt.
Naarmate de avond vordert, neemt de eerlijkheid van het gezelschap toe. Voor het eerst komt de schokkende waarheid over het gewelddadige verleden van Nederlands-Indië op tafel en praat Ferdy over zijn jong overleden broer. In 'Een tropische herinnering' worden gebeurtenissen opgehaald die het heden nog steeds blijken te bepalen.

Boekdetails

Titel
Een tropische herinnering

Ondertitel
twee novellen

Auteur
Eric Schneider

Aantal pagina’s
90

Bindwijze
Hardcover

Verschijningsdatum
2013-08-14

Taal
Nederlands
ISBN
9789059364349

Afmeting
20,8 x 13,5 x 2,0 cm

Gewicht
292gr

Meer van Eric Schneider