NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Zojuist verschenen: 'Vogels als huisgenoten' van Len Howard

Eva Meijer sprak uitgebreid over het boek en deze markante vrouw bij radioprogramma OVT.

In Vogels als huisgenoten beschrijft Len Howard haar leven met vogels. Ze constateert dat individuele intelligentie, en niet louter instinct, een factor is bij het gedrag van vogels. Ze besteedt speciale aandacht aan koolmezen in haar studies, maar schrijft ook over roodborstjes, mussen en merels. 

Eva Meijer baseerde haar internationaal succesvolle roman Het vogelhuis op dit boek en sprak bij OVT uitgebreid over de heruitgave en wat dit boek ons kan brengen.

Het lijkt immers het ideale moment om dit boek te heruitgeven. De dagelijkse ruis valt weg en vogels kijken lijkt hipper dan ooit. Met dit boek leren we niet alleen meer over vogels en hun intelligentie, het biedt ook een mooie manier om opnieuw na te denken over de manier waarop we ons verhouden tot de wezens waarmee we deze planeet delen, aldus Eva Meijer: 

'Howard laat zien dat er heel veel andere wezens in onze omgeving zijn die ook hun leven leiden op een manier die zij het beste vinden. Daarmee laat ze zien dat we eigenlijk in een veel rijkere wereld leven dat we normaal gesrpoken denken. Het boek gaat niet alleen over vogels, maar het gaat er ook om dat deze planeet vol wonderen zit, en over de manier waarop je daarnaar kan kijken.'

Luister het hele gesprek hier terug.