NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Zojuist verschenen: 'De eerste vrouw' van Jennifer Nasubuga Makumbi

Afgelopen week verscheen bij Cossee de Nederlandse vertaling van Jennifer Nunsubuga Makumbi's internationale bestseller De eerste vrouw. 

Cossee is weer een prachtboek rijker. Na haar succesvolle roman Kintuis nu ook De eerste vrouw van Jennifer Nansubuga Makumbi verkrijgbaar in Nederlandse vertaling. 

Deze epische roman gaat over de eigenzinnige Kirabo, die opgroeit bij haar grootouders op het platteland van Oeganda. Makumbi neemt de lezers mee in Kirabo's zoektocht naar haar eigen geschiedenis, naar de wortels van haar eigen plek op de wereld. Thema's die aan bod komen zijn verlangen en rebellie, doordrenkt van oude tradities en feminisme. Het is een indringend portret over wat het betekent om een vrouw te zijn in een gezin, in een gemeenschap en in een land dat vastbesloten lijkt om ook haar onaangepaste ideeën te doven.

Makumbi krijgt in de internationale pers al vele lovende recensies. Zo noemt The Economist haar 'een internationale superster' en ook The New York Times bejubelt de roman: ‘Makumbi’s proza is onweerstaanbaar en meeslepend, vol humor, gevoel encharme – het is briljant en bijtend, poëtisch en genuanceerd. De lezer van De
eerste vrouw
wordt beloond met een van opmerkelijkste heldinnen uit de literatuur
en de ongelooflijke eer om aan haar zijde mee te reizen.’

Dit mooie boek is vanaf nu verkrijgbaar bij uw favoriete boekhandel!