AGENDA

AGENDA-ITEM

Yoko Ogawa bij Passa Porta festival

26-03-2021

De grote Japanse schrijfster Yoko Ogawa gaat in gesprek met vertaler en japanoloog Luk Van Haute over De Geheugenpolitie, een kafkaëske én orwelliaanse roman over verlies, het belang van een collectief geheugen en repressie.

Elke twee jaar viert het Passa Porta Festival de literatuur met een genereus gezelschap aan Belgische en internationale auteurs en artiesten in de Brusselse binnenstad. Dankzij een aan de covidpandemie aangepaste formule wordt het feest in 2021 niet minder groot. Van 21 tot en met 28 maart wordt het een online feest van ideeën en verhalen. Het voorbije jaar liet vooral de afwezigheid haar aanwezigheid voelen, maar één ontmoeting nam in die periode nog maar zelden zoveel plaats in in ons leven: die met literatuur. Het thema van het Passa Porta festival is dit jaar dan ook: the author is present.

Onze auteur Yoko Ogawa is daar in ieder geval een van. Met vertaler en japanoloog Luk van Haute gaat ze in gesprek over haar roman De geheugenpolitie, de Nederlandse editie van The Memory Police, die afgelopen maand bij Cossee verscheen en waarmee ze op de shortlist van The International Booker Prize stond. 

Lees meer over het Passa Porta festival en bestel je ticket voor Yoko Ogawa's optreden hier.