NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Vrouwkje Tuinman schrijft het Brabants Boek Present 2021

Tijdelijk verblijf van Vrouwkje Tuinman is het derde Brabants Boek Present, dat is gepubliceerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Stichting Tilt, ditmaal in samenwerking met Uitgeverij Cossee. 

Sinds 2019 krijgt elk jaar een Brabantse literaire topauteur de opdracht een novelle te schrijven. Dit Brabants Boek Present wordt vervolgens cadeau gedaan aan het grote publiek door Brabantse boekhandelaren. Inmiddels hebben meer dan zestig van hen zich aangesloten bij dit initiatief. Lezers die tussen 4 september en 3 oktober voor €12,50 boeken aanschaffen in deelnemende Brabantse boekwinkels krijgen het geschenk aangeboden.

Dit jaar was het de beurt aan Vrouwkje Tuinman, die voor haar novelle Tijdelijk verblijf de Brabantse historische archieven indook en stuitte op een politieonderzoek uit Eindhoven dat haar vervolgens niet meer losliet. In deze suggestieve novelle schetst Tuinman hoe een moeder en kinderen slag na slag pogen te overleven door plichtsbesef en het geloof dat het, in deze ‘stad van de toekomst’, geen zin heeft nog over het verleden te praten.

Eerder publiceerde Tuinman bij Cossee de gedichtenbundels Sanatorium, Lijfrente en Afscheidstournee

Meer informatie over het Brabants Boek Present is te vinden op de website