NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Vrouwkje Tuinman in Opium's Klassieke Bibliotheek

Afscheidstournee van Vrouwkje Tuinman stond een week lang centraal in het NPO Radio 4 programma Opium. Luister alle fragmenten hier terug. 

De Klassieke Bibliotheek van Opium licht iedere week een literair werk uit waarin muziek centraal staat. Of het nou gaat om proza, poëzie of non-fictie, als klassieke muziek een prominente plek in het werk inneemt hoort het in de Klassieke Bibliotheek! De literaire fragmenten worden voorgedragen door Jan Meng en Ariane Schluter op de muziek die schrijvers als Tolstoj, Anna Enquist, George Sand en Maarten 't Hart in hun werk beschrijven. Recent stond Afscheidstournee van onze eigen Vrouwkje Tuinman centraal in de Klassieke Bibliotheek.

Afscheidstournee vertelt over de geroemde en verguisde vioolvirtuoos Nicolò Paganini en zijn leven, dood en nalatenschap. Na de dood van Nicolò draagt namelijk zijn zoon Achille hem de rest van zijn leven met zich mee - letterlijk en figuurlijk, want de kerk staat een begrafenis van de 'violist des duivels' niet toe. Actrice Ariane Schluter leest voor uit Afscheidstournee, prachtig begeleid door de muziek van Paganini. Beluister de fragmenten hier