NIEUWS

NIEUWSBERICHT

'Vrouw of Vos' Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door

Van de vier geselecteerde boeken heeft het boekenpanel van De Wereld Draait Door Vrouw of vos van David Garnett uitgeroepen tot Boek van de Maand. Het herontdekte verhaal werd bestempeld als een parabel, een allegorie, een kritiek op de Victoriaanse maatschappij, en een even intrigerend als aangrijpend liefdesverhaal. 

"Tijdloos en universeel. Ga dit lezen!" - DWDD Boekpanel

In Vrouw of vos vertelt het verhaal van Silvia Tebrick, die tijdens de vossenjacht in een vos verandert. Haar man Richard besluit haar bij zich te houden en haar te beschermen tegen jachthonden en de roddelzuchtige omgeving, want ze is nog altijd zijn vrouw. Maar naarmate de tijd verstrijkt verandert ook Silvia's gedrag in dat van een vos en Richard moet zich steeds drastischer aanpassen om nog bij zijn vrouw te kunnen zijn, voor zover ze dat nog is.

David Garnett was lid van de Bloomsbury Group en was nauw verbonden aan namen als Virginia Woolf, Lytton Strachey en Duncan Grant. Vrouw of vos was zijn variatie op het transformatiethema van Franz Kafka's Metamorfose. Het boek was, toen het werd gepubliceerd in 1922, een groot succes en oogstte veel lof in binnen- en buitenland. Na een tijdje in de vergetelheid te zijn geraakt, werd het boek herontdekt. Deze nieuwe Cossee uitgave is vertaald door Irwan Droog.

In de uitzending van 28 maart 2018 werd Vrouw of vos uitgeroepen tot Boek van de Maand.