AGENDA

AGENDA-ITEM

Vrimibobo met Jan van Mersbergen en Kemal Rijken

07-06-2019

De vrimibobo, de vrijdag middag boeken borrel, voor een ontspannen, culturele en gezellige start van je weekend in Koops Boeken! Tijdens deze editie gaat Frans Pollux in gesprek met Jan van Mersbergen en Kemal Rijken.

De vrimibobo, de vrijdag middag boeken borrel, voor een ontspannen, interessante, culturele en gezellige start van je weekend! Tijdens deze editie gaat Frans Pollux in gesprek met Jan van Mersbergen en Kemal Rijken.

Jan van Mersbergen, de bekende Amsterdamse Venlonaer uit Brabant. Wie kent hem niet? In Venlo kennen Vastelaovendvierders hem als onderdeel van de groep Amsterdammers die hier elk jaar naartoe komen om zich aan het feest over te geven, in de rest van Nederland kent men van Mersbergen als auteur van diverse romans. 

Zijn laatste roman 'De onverwachte rijkdom van Altena' is onlangs verschenen, en heeft waanzinnige recensie mogen ontvangen. Reden dus om van Mersbergen weer eens uit te nodigen om naar Venlo te komen. 

Kemal Rijken is wellicht minder bekend. Toch kent menig lezer wel zijn biografie over burgemeester van der Laan. Half mei komt zijn nieuwe boek 'Eigen volk' uit, een opzienbarende reconstructie van het oprukkende Europese rechts-nationalisme.

Fictie en non-fictie dus, tijdens deze lezing, waarbij gespreksleider Frans Pollux het gesprek in goede banen zal leiden.

De Vrimibobo vindt plaats op vrijdag 7 juni om 16:00 te Koops Boeken in Venlo.