NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Vangst van de maand: mei

Afgelopen maand verschenen weer mooie titels bij Cossee! Lees meer over de de vangst van mei. 

Haar vertrouwde gedaante van Eva Meijer. Een novelle die ook wel Meijers 'lockdownboek' genoemd zou kunnen worden. In tijden waarin wij alleen maar naar onszelf, schermen en camera's kijken reflecteert Eva Meijer op de manier waarop wij onszelf zien en hoe we ons tot de werkelijkheid verhouden. Er is nu al een tweede druk!

Al onze jaren van Kathy Page een liefdes- en huwelijksroman zonder sentimentele kitsch die begint bij de geboorte en eindigt met de dood. Het leest als een thriller en is verteld op het hoogste literaire Gardam-niveau. In Canada ontving de roman in 2018 de Rogers Writers' Trust Fiction Prize en nu dus eindelijk verkrijgbaar in Nederlandse vertaling, vertaald door Gerda Baardman. En, extra bijzonder: je kunt als lezer je eigen omslag kunt kiezen! Dus ga je voor de autokus, of voor de koffiedate?

De omhelzing. In tijden van lockdown is en fysieke omhelzig wellicht niet altijd mogelijk. Daarom is dit het uitgelezen moment voor de herdruk van David Grossmans bijzondere beeldverhaal. Op een treffende, tedere en subtiele manier vertelt Grossman ons iets over het bestaan wat we allemaal weleens gevoeld hebben, maar nooit zo precies onder woorden kunnen brengen als hij dat doet. Dit fraaie boekje is geïllustreerd door de internationaal bekende Israëlische kunstenares Michal Rovner en vertaald door bekroond kinderboekenschrijver Edward van de Vendel. Het is een verhaal voor jong en oud, dat je laat begrijpen dat ieder mens uniek is, maar niet alleen.