NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Vangst van de maand: juli

Er verschenen afgelopen maand weer twee mooie titels bij Cossee! 

Het proces van Sören Qvist van Janet Lewis, vertaald door Paul van der Lecq. Met het originele nawoord van Kevin Haworth.

In deze roman onderzoekt Lewis de mysterieuze redenen waarom de geliefde dorpspredikant Sören Qvist zijn vonnis voor de moord op een knecht met een bijna serene rust accepteerde – terwijl niemand in het dorp deze man Gods tot een dergelijk misdrijf in staat achtte.

Het proces van Sören Qvist is het tweede deel van de separate trilogie die Janet Lewis schreef over beroemde en beruchte historische rechtszaken. De serie geldt als haar opus magnum. Vorig jaar verscheen het eerste deel ???????? ???????????????????? ???????????? ???????????????????????? ????????????????????????, dat zeer goed werd ontvangen. In de VS is Lewis intussen een moderne klassieker, en nu dus ook eindelijk in Nederlandse vertaling beschikbaar.

Het dubbelleven van Melenti Maschoelia van Dato Turashvili, vertaald door Ingrid Degraeve. De Georgische auteur behandelt hierin een relatief onbekend stukje geschiedenis: de opstand van de Georgischers op Texel in 1945. Turashvili ging, geïntrigeerd door het verhaal van zijn grootvader die het zelf meemaakte, op onderzoek uit in Amsterdam en op Texel. Zijn zoektocht leidde tot dit mooie boek, dat leest als een avonturenroman.