NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Vangst van de maand: augustus

De afgelopen maand verschenen er weer heel wat mooie titel bij Cossee. Lees hier over de vangst van augustus.

Het leven speelt met mij van David Grossman vertelt het levensverhaal van Vera, die na de oorlog voor een levensbepalende keuze kwam te staan. Grossman beschrijft de verstrekkende gevolgen van die onmogelijke keuze; hoe ze de kern van een gezin raken en nog generaties lang doorwerken.

Voor permanente bewoning is een opvallend debuut van Anna de Bruyckere. Met oog voor dat ene sprekende detail beschrijft ze dat wat ons in de alledaagse hectiek vaak ontglipt, omdat we het niet zien of er nog geen woorden voor hadden.

De vrouw van Martin Guerre van Janet Lewis is de eerste uit een serie van drie novelles over waargebeurde, beruchte rechtszaken. Tegen de achtergrond daarvan stelt Lewis morele vragen over verantwoordelijkheid, liefde en geloof. In deze eerste novelle onderzoekt ze of geluk gebaseerd op een leugen achteraf geen geluk meer is of mag zijn.

De universele rechten van de plant van Stefano Mancuso is hét boek voor klimaatactivisten EN kamerplantbezitters. In dit boek past Mancuso de Verklaring van de Universele Rechten van de Mens toe op het plantenrijk. Hij stelt de grondrechten van de plant op en licht deze in acht artikelen uitvoerig toe. Bevlogen en met nieuwe ontdekkingen pleit Mancuso voor de kracht van de plant en voor een bewustere samenwerking tussen mens en natuur.