NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Vangst van de maand: augustus

Afgelopen maand verschenen er weer twee prachtige titels bij Cossee, lees snel verder! 

Een goede moeder van de veelgeprezen Jan van Mersbergen, zijn tiende roman bij Cossee. Een intrigerend verhaal over machteloosheid, trouw en verraad, waarin een gezin langzaam ontwricht wanneer de moeder in de ban raakt van een mysterieuze ziekte.

Het is een dubbelzinnige liefdesverklaring aan een huwelijk en een schets van alle vormen die onmacht, loyaliteit en verraad kunnen aannemen. Ouders, kinderen en instanties draaien om elkaar heen om mogelijk te maken wat deze vrouw vertwijfeld wenst: een goede moeder te zijn.

 

Ook verscheen Disoriëntaties: een vlijmscherpe tour de force, een sonnettenkrans zoals die in de wereldliteratuur hoogstzelden is geschreven. Dit episch gedicht over de mythen die we verloren hebben en de rol die oude verhalen in ons leven spelen is het debuut van de eenentwintigjarige Evi Aarens. Zij schenkt de lezer een geschiedenis van de wereld, van de oerknal en de verdrijving uit het paradijs tot onze huidige onzekere tijd. Het is een hartstochtelijk pleidooi voor de verbeelding, verpakt in een universeel verhaal over de liefde, de dood, het verlangen naar kennis en het recht op rebellie.