NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Uitgever Eva Cossée ontvangt de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel

Tijdens de feestelijke afsluiting van de Week van het Zeeuwse Boek in de bibliotheek in Middelburg op zaterdag 4 november j.l. ontving uitgever Eva Cossée uit handen van Manda Heddema de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel.

Uit het juryrapport: 

‘De prijs is voor een Zeeuw die tegelijk een randstedeling is en ook een Europeaan. De prijs is voor iemand die ervoor heeft gezorgd dat het Zeeuwse boek definitief buiten zijn provinciegrenzen is getreden. En zelfs buiten de landsgrenzen. Het Zeeuwse boek is daarmee echt volwassen gemaakt. Onze winnaar liet de hele wereld o.a. kennismaken met Rinus Spruit, Andreas Oosthoek, Liesbeth Labeur en onlangs nog  Anna van Suchtelen.

Bovendien waarderen we het zeer dat deze winnaar zich inzet voor de belangen van de Zeeuwse boekhandels. Altijd is ze bereid met ons mee te denken. Dat klinkt wellicht logisch, maar wij boekhandelaren weten dat dat echt niet altijd zo is. En daarbij zijn alle Zeeuwse  boekhandels haar even lief. En dat is mooi. Vijftien jaar geleden verschenen de eerste boeken van deze uitgever, een mooi moment dus om  de prijs van De Zeeuwse Boekhandels 2017 te overhandigen aan Eva Cossée!'