NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Toneelbewerking van 'Naar de overkant van de nacht' binnenkort te zien!

Theatergezelschap Afslag Eindhoven speelt Naar de overkant van de nacht, de toneelbewerking van de gelijknamige roman van Jan van Mersbergen.  

In een lange, met alcohol doordrenkte nacht, probeert de 40-jarige stratenmaker Ralf zijn leven op de rails te krijgen – of juist te laten ontsporen. Hij komt uit het westen, maar viert Vastelaovend in het zuiden. Voor het eerst sinds vijf jaar is hij weg van huis, weg van de intensieve zorg voor het gezin van zijn vriendin Sara. Wat leert hij in die vloeibare nacht van Venlose saamhorigheid, van warmte en vrolijke dwaasheid? Zwalkend in een heerlijke roes beziet hij zijn leven, en hoe hij zichzelf is kwijtgeraakt. Het is een eenzame onderdompeling in een overrompelend feest, in de hoop gelouterd weer boven water te komen.   

“Twee losse snippers confetti, de wind had vrij spel. En dan toch landen in hetzelfde glas bier”

Na twee jaar van ons inhouden en impulsen beheersen komt Afslag Eindhoven in de aanloop van Vastelaovend met een ontroerende en pakkende voorstelling die een diepere laag bloot legt: Een fysiek bezinningsritueel. Ook voor mensen die ‘niks’ met carnaval hebben.

Naar de overkant van de nacht is een monoloog gebaseerd op de gelijknamige roman van Jan van Mersbergen (bekroond met de BNG Nieuwe Literatuur Prijs 2011) en bewerkt door Frans Pollux. Speellijst en tickets vind je hier.