NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Theatervoorstelling 'Uit de tijd vallen'

Het was jarenlang de grote wens van actrice Marlies Heuer het boek Uit de tijd vallen van David Grossman te bewerken tot theatervoorstelling. Door haar ziekte leek het er niet meer van te komen. 'Ik ben een tijdje van de wereld geweest, maar nu heb ik besloten: "ik wil het toch doen".' - PZC

Uit de tijd vallen is een volstrekt onsentimenteel verhaal, dat ons met al zijn indrukwekkende beelden en sprookjesachtige personages geen moment loslaat. David Grossman verkent de pijn en het verdriet van ouders die een kind verloren hebben. Vijf jaar na de dood van zijn in de oorlog gesneuvelde zoon Uri slaagt de schrijver op een ongeëvenaarde wijze in deze bijna onmogelijke onderneming. Uit de tijd vallen is geschreven in de vorm van een stemmenspel, wat het zeer geschikt maakt om als theatertekst gespeeld te worden.

De voorstelling wordt opgevoerd in een indrukwekkende loods van de voormalige suikerfabriek in Sas van Gent. Jan Kuijken componeert speciaal voor deze productie muziek. Met een uitgelezen cast acteurs waaronder Marlies Heuer en Theo Nijland, wordt Uit de tijd vallen een bijzondere ervaring voor wie houdt van poëtisch beeldend teksttheater.

Te zien van 21 augustus t/m 2 september 2017, m.u.v. 27 en 28 augustus. Aanvang om 20:30. Reserveren via www.theaterzeelandia.nl of kaarten@theaterzeelandia.nl.

Credits:
TEKST David Grossman
BEWERKING & REGIE Marlies Heuer
VERTALING Ruben Verhasselt
BEWERKING & DRAMATURGIE Alex Mallems
VORMGEVING & KOSTUUMS Bernadette Corstens en Martina Bauer (stage)
LICHTONTWERP Gé Wegman
MUZIEK Jan Kuijken
SPEL Marlies Heuer | Dic van Duin | Jan Paul Buijs | Lottie de Bruijn | Indra Cauwels | Theo Nijland
GELUID Henk Tjoonk
PRODUCTIE Theaterproductiehuis Zeelandia
IN SAMENWERKING MET LOD Muziektheater