AGENDA

AGENDA-ITEM

Saskia Goldschmidt bij 'Linnaeus Leest' in OBA Linnaeus

29-11-2018

Op donderdag 29 november geeft Saskia Goldschmidt een lezing over haar nieuwe roman Schokland tijdens Linnaeus Leest in de openbare bibliotheek Linnaeus in Amsterdam.

Nieuwsgierigheid dreef Saskia Goldschmidt twee jaar geleden naar het Hogeland van Groningen. Ze woonde op het platteland, maakte alle seizoenen mee, werkte op een melkveehouderij en sprak met gedupeerden van de aardbevingen. Saskia Goldschmidt schrijft over een moeder en een dochter, een ontluikende liefde, over conflicten tussen ouders die hangen aan traditie en kinderen die vernieuwing nastreven. Maar het is ook de eerste grote roman over de gevolgen voor de bewoners van het aardbevingsgebied in Groningen. Schokland, een drama in twaalf maanden.

In haar lezingen maakt Goldschmidt haar publiek door middel van foto’s en filmpjes deelgenoot van het landschap waarin haar roman ontstond, ze vertelt over de ontmoetingen die ze had op het Hogeland, over de inspiratie die ze daar vond en de dilemma’s die er spelen. Ze leest voor uit haar roman en ze maakt de dramatiek van het leven op een Groningse trillende bodem invoelbaar.

Datum: donderdag 29 november
Locatie: OBA Linnaeus, Linnaeusstraat 44 te Amsterdam.
Aanvang: 20.00 uur