NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Roeland Fernhout speelt Schemerlanden

Op 7, 8 en 9 november speelt Roeland Fernhout in Studio 1 van de Amsterdamse Stadsschouwburg een solovoorstelling gebaseerd op het boek Schemerlanden van J.M. Coetzee.

Eugene Dawn is een wetenschapper in dienst van het leger van de Verenigde Staten. Hij schrijft propaganda die de onderwerping van Vietnam moet bewerkstelligen. Maar de oorlog woedt in een land waar hij nog nooit is geweest en waarvoor hij ook niet de minste behoefte voelt om ooit naar toe te gaan. Geweld vangt hij in formules, filosofieën en berekeningen. Toch slaat, heel dicht bij huis, datzelfde geweld op schokkende wijze toe.

‘Ik had mij nooit aan het Vietnamproject gewaagd als ik had geweten dat het mij in conflict zou brengen met een meerdere. Van conflicten komt narigheid en narigheid vergiftigt het bestaan.’ J.M. Coetzee

Schemerlanden is een nietsontziend onderzoek naar de duistere kanten van een man die probeert de wereld waarin hij leeft aan zich te onderwerpen. Maar zijn vrouw, zijn baas en zijn kind blijken lastig te knechten. Schemerlanden is ook een portret van Amerika en zijn verlangen om de vrede veilig te stellen door oorlog te voeren.

Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten
Artikel op NU.nl
Artikel op Volkskrant.nl