AGENDA

AGENDA-ITEM

Optreden Eva Meijer op Crossing Border

01-11-2018

Op 1 november treedt Eva Meijer op tijdens het festival Crossing Border, waar muziek en literatuur elkaar treffen, met elkaar samenvloeien of met elkaar botsen. Ze zal tijdens het festival onder andere in gesprek gaan over haar recente boeken: De soldaat was een dolfijn en Het vogelhuis.

Eva Meijer promoveerde in september 2017 op het proefschrift 'Political Animal Voices'. Ze herschreef het tot essay, dat bij Cossee verscheen onder de titel De soldaat was een dolfijn. In haar essay pleit ze ervoor om dieren actief te betrekken bij politieke besluitvorming. Niet alleen moeten wij aan hen denken, we moeten ze ook laten meebeslissen. 

Het vogelhuis (2017) is het verhaal van Len Howard (1894 - 1973), violiste en biologe. Howard trok zich terug uit het leven van romantische salons en concerten en vestigde zich in een cottage te Ditchling. Daar bestudeerde zij vogels, door een nauwe, vriendschappelijke band op te bouwen met de vele roodborstjes, meesjes en mussen die door de open ramen bij haar binnen konden vliegen. Haar manier van onderzoek, gebaseerd op vertrouwen en vriendschap, was baanbrekend en leverde veel nieuwe inzichten op over vogels.

 

Het Crossing Border Festival vindt plaats van 29 oktober t/m 4 november in Den Haag. Kijk voor meer informatie en kaarten op https://www.crossingborder.nl/