NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Nieuwe Cosseetitels in de zomer

Er verschijnen weer prachtige nieuwe titels deze zomer bij Uitgeverij Cossee. We verwelkomen debutanten Berber Kapitein en Anna de Bruyckere, reizen af naar Sicilië, lezen over een afgeschermde Mennonietengemeenschap in Bolivia, krijgen een unieke blik achter de schermen van de duistere wereld van kunstvervalsing en leren hoe vogels onze huisgenoten kunnen worden. Dit kunt u deze maanden verwachten.

In mei verschijnt Vogels als huisgenoten, waarin de eigenzinnig onderzoekster Len Howard haar leven met vogels beschrijft. In de vogelbiografieën stelt ze de levensverhalen van Kaalkopje, Ster, Eenoog, Tinky en Drummer op prachtige wijze te boek. 

In juni verschijnt Afscheid van de geesten van Nadia Terranova, haar spookachtige roman waarin een verloren dochter na jaren terugkeerd naar Sicilië, naar haar ouderlijk huis, om de laatste spullen op te ruimen. Een boek over verlies, relaties en eenzaamheid. Ook kun je je alvast verheugen op De universele rechten van de plant, hét cadeauboek voor klimaatactivisten én kamerplantbezitters, waarin Stefano Mancuso de grondrechten van de plant bepleit. 

Een maand later, in augustus, verschijnt de prachtige nieuwe dichtbundel van Anna de Bruyckere, Voor permanente bewoning. Verder verwelkomen wij Berber Kapitein met haar debuut Aarzelsnede, een bloedstollend verhaal over een kinderarts in opleiding die moet constateren dat er patiënten zijn met ziektes die met geen röntgenfoto of scan vastgesteld kunnen worden: het syndroom van Münchhausen. En vergeet vooral de herontdekte klassieker De vrouw van Martin Guerre van Janet Lewis niet. De roman wordt als haar meesterwerk beschouwd en is gebaseerd op een waargebeurd, berucht proces uit 1539, en twee keer verfilmd.

Last but not least, deze twee fantastische romans: Wat ze zeiden van Miriam Toews, over seksueel geweld in een Menonietengemeenschap in Bolivia. ‘Deze verbazingwekkende, trieste, schokkende, maar ontroerende roman – gebaseerd op echte gebeurtenissen – had regelrecht uit The Handmaid’s Tale kunnen komen,' zei Margaret Atwood er al over. 
In De juiste houding van Britta Böhler worden we meegenomen in de kleurrijke en tegelijkertijd duistere wereld van de kunstvervalsing. 

Veel om ons op te verheugen, dus. Klik hier om de volledige catalogus te bekijken.