NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Nieuw boek bij Cossee: Hitlers hofhouding van Heike Görtemaker

Onlangs verscheen bij Cossee Hitlers hofhouding. De intieme kring tijdens het Derde Rijk en daarna van Heike B. Görtemaker, vertaald door Jeske Nelissen en Marianne Palm. 

Het politieke leven van Hitler is onlosmakelijk verbonden met zijn privéleven. In Hitlers hofhouding geeft historica Heike Görtemaker de lezer een inkijkje in Hitlers persoonlijke contacten, gebaseerd op de correspondentie met zijn privésecretaris en plaatsvervanger Rudolf Hess. Deze brieven en andere documenten plaatsen de mythevorming rondom Hitlers hofkring in een ander daglicht: in plaats van blinde volgzaamheid, waren binnen deze groep juist zaken als feesten, vleierij en intriges gemeengoed. Maar wie behorden er tot Hitlers vertrouwelingen? En wat was hun rol in het grote machtsspel? 

Eerder verscheen bij Cossee van Görtemakers hand al het intrigerende Eva Braun. Leven met HitlerMet Hitlers hofhouding weet ze opnieuw een uiterst boeiende en door veel nieuwe bronnen sterk onderbouwde studie te presenteren die het beeld van het nazitijdperk en zijn Führer grondig verandert en nuanceert. 

Hoewel het boek pas net uit is, heeft het al veel media-aandacht gekregen! 
Zo is het door Wim Berkelaar in OVT verkozen tot Boek van de Maand en verscheen er een recensie van Paul van der Steen in Trouw Tijdgeest