NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Lot Vekemans wint Taalunie Toneelschrijfprijs

Eind vorig jaar werd de Taalunie Toneelschrijfprijs 2010 toegekend aan Gif van Lot Vekemans. De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt elk najaar uitgereikt voor de beste theatertekst die in het voorbije seizoen op de planken is gebracht. In 2012 zal een roman van Lot Vekemans bij Uitgeverij Cossee verschijnen.

De jury zei over Gif: “Lot Vekemans weet het hart recht te treffen met deze prachtige dialoog over twee mensen, die eerst een kind verloren hebben, toen zichzelf en toen elkaar. Het getuigt van gerijpt schrijverschap een dergelijke thematiek geloofwaardig en invoelbaar te maken zonder te vervallen in beschouwing. Gif geeft blijk van een groot gevoel voor psychologie en voor subtekst: Lot Vekemans weet tot de kern van de pijn door te dringen en de complexe emotionaliteit van de personages naar boven te halen. Gif is bondig en trefzeker van taal, en de dialogen zijn fenomenaal en messcherp.”

Lees hier het juryrapport

Lees hier het dankwoord van Lot Vekemans

Het stuk wordt op dit moment in München gespeeld en zal in het najaar van 2011 nog gespeeld worden in Leeuwarden, Heerlen, Gent en Groningen.