AGENDA

AGENDA-ITEM

Literaire avond Ida Simons met biografe Mieke Tillema

03-09-2021

Op vrijdag 3 september 17.00 uur organiseert Uitgeverij Cossee een literaire avond rondom de biografie van Ida Simons

Op dinsdag 29  juni verschijnt bij Cossee een lang verwachte biografie, geschreven door Mieke Tillema: Ida Simons. Pianiste, schrijfster, overlevende. Aangetrokken door het werk en de tegenstrijdigheden van deze internationaal geroemde concertpianiste en schrijfster, heeft biografe Mieke Tillema zich sinds 2012 beziggehouden met het leven en werk van Ida Simons - Rosenheimer (1911-1960) - auteur van de in 1959 enthousiast ontvangen en in 2014 met succes herdrukte roman Een dwaze maagd. Het resultaat is en facetrijke levens- en werkbiografie met uniek beeldmateriaal, die de lezer bovendien verrassende inzichten biedt in de tijd en de epoche van deze stralende, geestige en tragische vrouw.


Op 3 september organiseert Uitgevrij Cossee ter gelegenheid van het verschijnen van de biografie een literaire avond in het stedelijk gymnasium Haarlem. Biografe Mieke Tillema zal spreken over leven en werk van Ida Simons en pianist Marcel Worms brengt een stuk ten gehore dat door Erich Ziegler voor Simons werd gecomponeerd. 

Vanwege de huidige restricties is er helaas geen open inloop. Meld u zich daarom op voorhand hier aan. U ontvangt nadere informatie over de locatie en aanvangsttijd.

Wilt u graag een door Mieke Tillema gesigneerd exemplaar? Bestellen kan hier.