AGENDA

AGENDA-ITEM

Jennifer Nansubuga Makumbi bij Passa Port festival

27-03-2021

De eerste vrouw is gebaseerd op het Oegandese scheppingsverhaal van de eerste vrouw. Een grootse en diep persoonlijke roman over verlangen en rebellie, doordrenkt van oude tradities en feminisme. Het maakt van Makumbi een ideale gesprekspartner in de reeks ‘Women and Power’ van het Passa Porta festival 2021.

Elke twee jaar viert het Passa Porta Festival de literatuur met een genereus gezelschap aan Belgische en internationale auteurs en artiesten in de Brusselse binnenstad. Dankzij een aan de covidpandemie aangepaste formule wordt het feest in 2021 niet minder groot. Van 21 tot en met 28 maart wordt het een online feest van ideeën en verhalen. Het voorbije jaar liet vooral de afwezigheid haar aanwezigheid voelen, maar één ontmoeting nam in die periode nog maar zelden zoveel plaats in in ons leven: die met literatuur. Het thema van het Passa Porta festival is dit jaar dan ook: the author is present.

Onze auteur Jennifer Nansubuga Makumbi is dat het afgelopen jaar zeker geweest. Haar eerste roman Kintu wordt bejubeld als dé grote Oegandese roman, als een moderne klassieker. Het boek kreeg lyrische recensies in zowel Oeganda als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Met een mengeling van Oegandese orale verteltradities, volksverhalen, mythen en Bijbelse elementen brengt Makumbi een bijzonder kleurrijke cast van personages tot leven. Haar nieuwe roman De eerste vrouw zal in maart van dit jaar vercshijnen en is van hetzelfde kaliber.

Lees meer over het Passa Porta festival en bestel je ticket voor Jennifer Nansubuga Makumbi's optreden hier