NIEUWS

NIEUWSBERICHT

J.M. Coetzee op de planken

Op 6 mei gaat de toneelbewerking van In ongenade (Disgrace) van J.M. Coetzee van theatergroep ’t Arsenaal in Mechelen in première. Na de première zal het stuk nog zes maal worden gespeeld in Mechelen, waarna ’t Arsenaal in mei op tournee gaat. De regie is in handen van Bie Boeykens en de hoofdrollen worden gespeeld door Rik Van Uffelen en Marianne Loots.

Vervolgens speelt Toneelgroep Amsterdam op 4 december in de Stadsschouwburg Amsterdam de première van hun versie van In ongenade. Het is de eerste voorstelling die Luk Perceval voor Toneelgroep Amsterdam regisseert en de acteurs zijn onder andere Gijs Scholten van Aschat, Celia Nufaar, Hugo Koolschijn, Janni Goslinga, Charlie Dagelet en Felix Burleson. Zij zullen In ongenade tussen december 2011 en maart 2012 nog circa veertig keer opvoeren, onder meer in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Gent.

Verder is er een opera gemaakt naar aanleiding van de roman Langzame man (Slow Man) van J.M. Coetzee. De Belgische componist Nicholas Lens heeft hiervoor samengewerkt met de auteur en het is voor het eerst dat J.M. Coetzee zelf het libretto heeft geschreven voor een opera die gebaseerd is op zijn eigen werk. De première van de opera Slow Man zal plaatsvinden tijdens het Malta-festival in Poznan te Polen.