NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Het grote Poëziefeest!

Boekhandel Bijleveld en Uitgeverij Cossee nodigen u van harte uit voor de duo-presentatie van Mark Boog en Wiel Kusters, met gastoptredens van Vrouwkje Tuinman en Anna de Bruyckere.

Woensdag 29 januari 2020 | Boekhandel Bijleveld, Utrecht | Aanvang 19.30 uur

 

Vol trots presenteren wij twee nieuwe bundels: Liefde in tijden van brand, van Mark Boog, en Wiel Kusters Zonder palet. Tijdens dit schitterende programma zullen beiden dichters voordragen uit hun nieuwe werk, en zijn ook gastsprekers Vrouwkje Tuinman en Anna de Bruyckere van de partij.

De gedichten in de nieuwe bundel van VSB Poëzieprijswinnaar Mark Boog zijn lichamelijk, aards, met het oog voor de buitenwereld en voor de tijd van nu - zonder de voor de hand liggende emoties letterlijk te benoemen.

Wiel Kusters nieuwe bundel schetst een beeld van ons bestaan. "Het gedicht openbaart bij Kusters zowel het mysterie als het inzicht. Beelden en associaties worden afgewisseld met spitse overdenkingen en milde humor," aldus De Poëziekrant.

In Vrouwkje Tuinmans jongste bundel Lijfrente schrijft zij over rouw die bij iedere nieuwe ronde weer totaal anders is. Over wat blijft, nadat iemand gestorven is. En over de pogingen om een overleden geliefde zo veel mogelijk te laten bestaan.

Anna de Bruyckere is filosofe en econoom en was de afgelopen twee jaar stadsdichter van Middelburg. Ze schrijft niet alleen gedichten, maar ook essays, verhalen en theaterteksten. In 2020 zal haar eerste dichtbundel bij uitgeverij Cossee verschijnen.


Het belooft kortom een avond vol (ont)roerende onderwerpen en sprankelende dichtkunst te worden, en u bent van harte welkom! Laat u ons weten of u komt? Aanmelden kan door contact op te nemen met Uitgeverij Cossee:
email | vangeem@cossee.com
telefoon | 020 528 99 11