NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Groot succes voor Jane Gardam!

Bij verschijnen was het al niet meer tegen te houden: Een onberispelijke man van Jane Gardam werd Boek van de maand bij DWDD en knalde daarmee de Bestseller Top 60 in. Momenteel behoort het tot de snelle stijgers, en na drie weken staat het op plaats 11 van de bestverkochte boeken.

Ook de pers is unaniem vol lof. ‘Een meesterlijk, soeverein boek’ (De Groene Amsterdammer) ‘Met lef en verbeelding verknoopt Gardam losjes uiteenlopende levens tot een verrassende roman. Na afloop heb je de indruk dat je een boek hebt gelezen dat veel dikker is dan de 320 pagina’s die het telt.’ (NRC Handelsblad****). ‘Met Een onberispelijke man valt een groot auteur te ontdekken, een meester van de lichte toon en de zinderende sfeer. Niet voor niets noemt de Engelse pers haar in één adem met Katherine Mansfield en Jane Austen.’ (Verse Inkt).

Boekhandelaren delen die mening. ‘Meesterlijk! Voorlopig blijft dit mijn lievelingsboek dat ik aan iedereen die het maar horen wil kan verkopen!’ (Veronie Snijder, Boekhandel Kramer). ‘Een roman die alles in zich heeft voor een good read! Geweldige schrijfstijl. Een periode uit de Engelse geschiedenis die voor velen onbekend is. En een hoofdpersoon, Edward Feathers, die een dierbare vriend wordt.’ (Ria van Halem, Boekhandel Verkaaik)

Gardam, die voorheen nog onbekend was in Nederland (Matthijs van Nieuwkerk: ‘Ik schaamde me dat ik nog nooit van haar gehoord had’), maakt zo haar welverdiende entree en zou wel eens de literaire ontdekking van 2017 kunnen worden.