NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Gerbrand Bakker wint de Premi Llibreter

Vanmiddag is bekend gemaakt dat Gerbrand Bakker de Premi Llibreter 2012 heeft gewonnen voor de Catalaanse vertaling van zijn romandebuut Boven is het stil. Het boek werd uitgegeven door de Spaanse uitgeverij Rayo Verde dat met de Spaanse en Catalaanse vertaling van de internationale bestseller haar uitgeverij dit voorjaar officieel opende.

De prijs wordt uitgereikt door de Catalaanse Boekhandels Vereniging en is eerder overhandigd aan onder anderen Sándor Marai (Gloed), J.M. Coetzee (IJzeren tijd) en David Vann (Legende van een zelfmoord). Dit is de tiende literaire prijs waarmee Boven is het stil wordt gelauwerd. In 2010 werd de Engelse vertaling bekroond met de IMPAC Dublin Literary Award. Het boek is inmiddels in meer dan twintig talen in meer dan twintig landen verschenen. De Finse editie is onlangs verschenen in binnenkort verschijnt een Arabische vertaling van All Prints Publishers in Libanon.

In 2013 zal een film in première gaan die gebaseerd is op het boek. En deze maand is ook de midprice editie van De omweg verschenen. Ter ere van het tienjarig jubileum van Uitgeverij Cossee zijn tien boeken verschenen in een goedkope, in linnen gebonden editie, waaronder De omweg.