NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Gerbrand Bakker wint Catalaanse CLIJCAT jeugdliteratuurprijs

6.500 lezers mochten, nadat de vakjury van de 'Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil' de genomineerden bekend had gemaakt, stemmen op hun favoriet. In de categorie 15-16 jaar werd 'Perenbomen bloeien wit' de glorieuze winnaar!

Veel dank gaat uit naar vertaalster Maria Rosich en uitgeverij Raig Verd Editorial.

De tweeling Klaas en Kees en hun jongere broer Gerson spelen vaak 'zwart', een spel waarbij de belangrijkste regel is dat zij hun ogen niet open mogen doen. Zo merk je hoe lastig het is om je doel te bereiken terwijl je niet om je heen kunt kijken. Als de broers met hun vader en de hond Daan op een zondagmorgen met z'n allen in de auto zitten op weg naar opa en oma, verandert hun leven met één harde klap. Een auto-ongeluk zorgt ervoor dat Gerson blind wordt en de rest van zijn leven 'zwart' zal moeten spelen.Hoe zal dat gaan? Zal Gerson met hulp van de hond Daan zich gaan aanpassen aan zijn nieuwe leven? Ook voor zijn vader en zijn broers ziet de wereld er nu heel anders uit.Wat overeind blijft, is de warmte van het gezin.

Dit ontroerende verhaal voor jong en oud wordt afwisselend verteld door drie stemmen, die van de tweeling, van Gerson en van de hond.