NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Film Zigzag Kind opent Nederlands Film Festival

In oktober gaat de film Nono, het Zigzag Kind in première. De film, die gebaseerd is op de roman Het zigzagkind van David Grossman, zal de openingsfilm zijn van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober. Nono, het Zigzag Kind is een film van de makers van o.a. Minoes en Annie M.G., met in de hoofdrollen Isabella Rossellini (Blue Velvet) en Burghart Klaussner (Das Weisse Band). In september zal er ook een speciale filmeditie van het boek van David Grossman verschijnen.

Lees meer over het Nederlands Film Festival
Lees meer over David Grossman

Nono, bijna dertien, krijgt voor zijn bar mitswa van zijn vader een verrassingsreisje. Maar dit loopt uit de hand wanneer hij met de elegante meesteroplichter Felix een aantal misdaden begaat en de politie achter zich aan krijgt. Tussen alle avonturen door ontdekt Nono het ware verhaal van zijn vader en zijn overleden moeder, en dat brengt hem ertoe zich af te vragen wie hij eigenlijk is.

Een wonderbaarlijk boek voor zowel oudere als jongere lezers, die zich al vaker hebben afgevraagd: wat is dat eigenlijk, volwassen worden?