NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Eva Meijer bij SPUI25

Op 11 oktober is Eva Meijer is te gast bij SPUI25! Het evenement duurt van 17.00 tot 18.30. Lees verder voor meer informatie!

De mensen hebben heel wat op hun geweten. Ze eten dieren, bejagen hen, doen experimenten op hen voor hun eigen gewin. Ook op grotere schaal zorgen mensen voor problemen. Diersoorten sterven uit, ecosystemen gaan eraan, de permafrost smelt, onze winters worden herfst. Kan verdriet hierom voor verandering zorgen, of hebben wij ook andere gevoelens nodig, zoals woede?


Langzaamaan brokkelt onze leefwereld af; diersoorten sterven uit, ecosystemen gaan eraan, de permafrost smelt, onze winters worden herfst. Dit is een probleem voor mensen maar ook voor andere dieren. En die hadden al genoeg problemen door mensen. Mensen eten hen, bejagen hen, houden hen gevangen in laboratoria en dierentuinen, en vinden dat heel normaal. De oorzaak lijkt duidelijk: mensen plaatsen zich boven andere dieren en los van de natuurlijke wereld. De oplossing is verder weg. Kunnen verdriet en de woede om deze problemen ons helpen anders te denken? Hoe gaan we op zoek naar nieuwe verhalen, waarin juist de dieren centraal staan, of de bomen, of de zee? Schrijvers Eva Meijer, Bibi Dumon Tak en Charlotte Mutsaers gaan in gesprek over de rol van die verhalen in het denken over de toekomst. Dichter Bernke Klein Zandvoort verzorgt een poëtisch intermezzo.

Het evenement vindt online plaats, je kunt je hier aanmelden.