AGENDA

AGENDA-ITEM

Eva Meijer bij Poetry International Rotterdam en LUX Nijmegen

09-06-2023

Vrijdag 9 juni om 20:45 treedt Eva Meijer op bij het Poetry International festival bij Lantaren Venster in Rotterdam. Zij zal hier in gesprek gaan met de Deense dichter Signe Gjessing over de limiet van verbeelding. 

De volgende dag, zaterdag 10 juni om 20:00, kan je Eva Meijer opnieuw zien bij LUX Nijmegen. 

Dit jaar bij de 53e edititie van het Poetry International Festival Rotterdam, een festival waarbij dichters van over de wereld hun poëzie zullen voordragen en zullen praten over poëzie, gaat Eva Meijer bij het segment dichters en filosofen met Signe Gjessing in gesprek. 

Kaarten voor het festival bij Lantaren Venster zijn hier te koop. 

Als onderdeel van het klimaat festival Nimma aan zee treedt Eva Meijer de volgende dag weer op. Dit keer staat het klimaat neutraal in het programma en zal ze het gaan hebben over, 'De mens: gevaarlijkste dier op aarde,' 'Een stem voor niet-menselijke dieren' en 'De toekomst: een nieuwe balans'. 

Kaarten voor het festival bij LUX zijn hier te koop. 

Ook verschijnt op 15 juni de dichtbundel van Eva Meijer: Het witste woord. 

Over Het witste woord
De wereld is niet stil. In Het witste woord houden muizen de tijd bij in een Excelbestand, hebben woorden zielen en brengt de sneeuw geluk. De bundel bestaat uit liefdesgedichten, voor een mens, een oude hond, de winter die verloren gaat. Eva Meijer vangt wat ze ziet in een nieuwe vorm voor deze tijd, voorbij de oude hiërarchieën. Ze loopt door het bos, wordt zwaan, plant, stem. Kom maar mee, lezer. De andere werkelijkheid bestaat al.