NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Erasmusprijswinnaar 2022 David Grossman komt naar Nederland

David Grossman ontvangt aan het eind van de maand de Erasmusprijs 2022. Daaraan voorafgaand kun je hem gaan zien! Op 23 en 25 november in Amsterdam. 

 

Op woensdag 23 november (19:30-21:15) ontvangt schrijver Arnon Grünberg David Grossman in Internationaal Theater Amsterdam voor een interview over zijn oeuvre. Het gesprek wordt gecombineerd met theater en muziek in een coproductie met ITA. Het belooft een bijzondere avond te worden met theaterscènes van Dror Keren (A Horse Walks Into A Bar, Tel Aviv) en Rotem Carmeli (Her Body Knows, Tel Aviv), een voordracht door Nazmiye Oral en muziek van cellist Maya Fridman. Klik hier voor meer informatie.

Het interview met David Grossman is in het Engels. Voordrachten zijn in het Engels en Hebreeuws met Engelse boventiteling.
 

Op vrijdag 25 november (15:30-17:00) komt Grossman naar de OBA Oosterdok waar hij zal voorlezen uit eigen werk. Na afloop interviewt Natascha van Weezel hem en is er gelegenheid om zijn boeken te laten signeren. Meer informatie vind je hier.
 

Uitgeverij Cossee brengt ter gelegenheid van de Erasmusprijs 2022 aan David Grossman een heruitgave uit van zijn vroege roman De glimlach van het lam (1983). De meerstemmige roman vertelt het verhaal van de vriendschap die ontstaat tussen een jonge Israëlische soldaat en een teruggetrokken Palestijnse verhalenverteller, te midden van de gewelddadige bezetting van de Westelijke Jordaanoever.