NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Een nieuw boek bij Cossee!

Afgelopen week verscheen de Nederlandse vertaling van Kintu van Jennifer Makumbi, nu al een klassieker in de wereldliteratuur te noemen. Als voorproefje is nu het eerste hoofstuk op onze website te downloaden.

Kintu is een groots en meeslepend epos, doordrenkt met Oegandese cultuur. De roman laat ons de kleurrijke geschiedenis en hoogstaande cultuur van Oeganda zien, die er al was ver voordat de Europeanen die daar zogenaamd kwamen brengen. In dit verhaal over een clan en een natie verweeft Jennifer Nansubuga Makumbi de levens van Kintu’s afstammelingen door de jaren heen. Zij hebben, hoe verschillend hun verhalen ook zijn, één ding gemeen: de strijd om los te breken van hun gedeelde verleden en zich te verzoenen met de moderne wereld.

Met vele prijzen bekroond en beoordeeld door The Sunday Times als een van de beste boeken van 2018, is Kintu nu al een klassieker.

Heb je het boek nog niet in huis maar kan je na het lezen van dit nieuwsbericht niet wachten om eraan te beginnen? Dan heb je geluk! Klik hier voor een sample van het eerste hoofdstuk! Veel leesplezier.