NIEUWS

NIEUWSBERICHT

De smaak van appelpitten wordt verfilmd

Is Duitsland zijn de opnames gestart van de verfilming van de roman De smaak van appelpitten van Katharina Hagena. De roman verscheen in 2010 bij Uitgeverij Cossee en kreeg prachtige recensies. De smaak van appelpitten vertelt over drie generaties vrouwen, over de bedrieglijkheden van het herinneren en de (ambigue) kracht van de nostalgie.
'Mooi in Hagena's proza is de zinnelijkheid ervan: geuren, kleuren, schoonheid en onvervulde verlangens weet ze als het ware tastbaar te maken.' - De Telegraaf

Klik hier voor meer informatie op de website van de distributeur.
Klik hier voor meer informatie over De smaak van appelpitten

Er zullen binnenkort nog meer verfilmingen van Cossee-boeken in de bioscoop te zien zijn. Voor de verfilming van Het zigzagkind van David Grossman en Boven is het stil van Gerbrand Bakker zijn de opnames reeds klaar en deze films zullen resp. in het najaar van 2012 en het voorjaar van 2013 verschijnen. Ook van de roman Het eerste weekend van Bernhard Schlink is een verfilming in de maak. Daarnaast zijn er onderhandelingen gaande over de verfilming van de succesvolle roman Naar de overkant van de nacht van Jan van Mersbergen.

Het zigzagkind
Boven is het stil
Het eerste weekend
De smaak van appelpitten