NIEUWS

NIEUWSBERICHT

De hormoonfabriek vanaf 5 september als hoorspel op de radio

Vanaf 5 september zendt AVROTROS 25 weken lang iedere vrijdag om middernacht het radiodrama De Hormoonfabriek uit op Radio 1. In De Hormoonfabriek, een bewerking van de bestsellerroman van Saskia Goldschmidt, in de regie van Peter te Nuyl, spelen onder meer de steracteurs Mark Rietman, Monic Hendrickx, Hans Hoes, Jacob Derwig en Anna Raadsveld.

De Hormoonfabriek draait om de succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, die zich op zijn sterfbed realiseert dat het hem niet is gelukt om fatsoenlijk te leven. In flarden, losse scènes en herinneringen vertelt Motke zijn bloedstollende levensverhaal Het Jonge Ding. Een verhaal over liefde en venijn tussen broers, tegenstrijdige belangen tussen commercie en wetenschap, met bronsthormoon volgestopte fabrieksmeisjes en door testosteron voortgedreven kerels, voor wie het zicht op goed en kwaad soms wordt vertroebeld door de roes van de vooruitgang.

Samen met Peter te Nuyl bewerkte Goldschmidt De Hormoonfabriek tot een radiodrama van 25 delen van ieder een half uur. De hoofdrollen worden vertolkt door Mark Rietman (Motke, de jonge Mordechai), Monic Hendrickx (Rivka, de vrouw van Motke), Hans Hoes (Motke, de oude Mordechai), Jacob Derwig (Aron, de tweelingbroer van Motke), Anna Raadsveld (Het Jonge Ding) en Joop Keesmaat (Levine).

De Hormoonfabriek is vanaf 5 september 25 weken lang in de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht tussen 00.00 en 00.30 uur te horen bij AVROTROS op Radio 1.