NIEUWS

NIEUWSBERICHT

De eerste complete versie van Leven of Theater van Charlotte Salomon nu leverbaar

Deze week verschijnt het bijzondere boek Leven? of Theater? van Charlotte Salomon. Voor het eerst wordt dit kunstwerk in zijn geheel uitgegeven met alle transparante vellen en een niet eerder gepubliceerde brief van Charlotte Salomon, die een ander licht werpt op haar werk. Het boek telt 820 pagina’s, is 28 centimeter hoog en breed, volledig in kleur, op speciaal aangemaakt papier, in linnen gebonden en verpakt in luxe cassette. Tot 1 januari a.s. is het boek te koop voor de introductieprijs van € 99,95. Daarna kost het € 129,95.

‘Dit is mijn hele leven,’ zei Charlotte Salomon toen ze dokter Moridis in Villefranche-sur-Mer in Zuid-Frankrijk de enorme koffer overhandigde om haar werk veilig te stellen. In die koffer zat haar levenswerk Leven? of Theater?, het resultaat van maandenlang rusteloos werken, teruggetrokken in een kleine pensionkamer.

Een graphic novel avant la lettre, een tijdloos meesterwerk, nu voor het eerst in zijn geheel gepubliceerd in een unieke uitgave. De herontdekking van een ongeëvenaard talent in de traditie van Chagall, Bonnard en Picasso, de komende jaren tentoongesteld in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Leven en werk van Charlotte Salomon inspireerden niet alleen tot de roman Charlotte van David Foenkinos, een internationale bestseller, die nu ook in het Nederlands is uitgegeven, maar ook tot een speelfilm, een documentaire, een opera en een ballet.

Het verhaal zindert van schoonheid en precisie, is een kleurrijk portret van de twintigste eeuw. Leven? of Theater? openbaart zich aan de lezer als beeldroman van de hoogste klasse, en is tegelijkertijd een reflectie op de veelzijdigheid van ons bestaan, op hartstocht en passie. Een aangrijpend verhaal over een jonge vrouw en haar bedreigde leven. Leven? of Theater? is een kunstwerk dat uniek is in zijn soort.

Klik hier om Leven? of Theater? te bestellen
Klik hier om Charlotte van David Foenkinos te bestellen