NIEUWS

NIEUWSBERICHT

'De Vriendt keert terug' in de publiciteit

Arnold Zweigs roman 'De Vriendt keert terug' is populair en duikt op in verschillende media: met een recensie in het NRC en als boek van de dag op de website van Athenaeum.

Dubbele media-aandacht voor De Vriendt keert terug

'Boeiend en actueel.' ****
Van het NRC krijgt 'De Vriendt keert terug' maar liefst vier sterren. Michel Krielaars beschrijft het boek in zijn mooie recensie als "een politieke thriller en een roman over vriendschap tot na de dood". Daarnaast noemt hij het "een onheilspellend boek over de toekomst van Israël", omdat Zweig "niet alleen de verdeeldheid tussen de Joden laat zien, maar ook die tussen de Arabieren onderling". 

Omdat 'De Vriendt keert terug' een van de Schwob-Wintertitels is, stond het ook als boek van de dag op de de website van Athenaeum. Hier is niet alleen een fragment van het boek te lezen, maar je vindt er ook een toelichting op de vertaling door Jantsje Post en Lilian Caris - de vertalers van de roman: "Zweig is een schrijver bij wie elk detail telt, bij wie je als vertaler tittel noch jota over het hoofd mag zien". 
Post en Caris hopen met hun vertaling hoofdpersonage Jitschak Jozef de Vriendt voor de lezers opnieuw tot leven te brengen en daarnaast belangstelling voor het werk van journalist en schrijver Jacob Israël de Haan te wekken. Hij stond namelijk model voor hoofdpersoon De Vriendt.