NIEUWS

NIEUWSBERICHT

David Grossman wint de Prix Médicis Étranger 2011

De Israëlische schrijver David Grossman wint de prestigieuze Prix Médicis Étranger 2011 voor zijn roman Een vrouw op de vlucht voor een bericht. De Prix Médicis Étranger is de Franse literatuurprijs voor het beste buitenlandse boek van het jaar.

Een vrouw op de vlucht voor een bericht is een groots verhaal over een vrouw, haar twee zoons en hun verschillende vaders. Een roman over vriendschap en ruimdenkendheid, over een grote liefde en een versmade liefde, over ouderschap en over je weg in het leven. Maar het is vooral een ongeëvenaarde roman over de bijna heldhaftige inspanning van een moeder om een gezin in stand te houden in een klein verscheurd land. ‘Grossmans belangrijkste boek tot nu toe.’- NRC Handelsblad.

David Grossman (1954) is een van Israëls beroemdste schrijvers. Zijn werk omvat behalve essays, kinderboeken en een toneelstuk inmiddels acht romans, waaronder Het zigzagkind (1996), Jij bent mijn mes (2000) en Haar lichaam weet het (2004). Vier romans van Grossman zijn verfilmd, de verfilming van Het zigzagkind is momenteel in volle gang.

Grossman ontving eredoctoraten van onder meer de universiteiten van Florence en Leuven. Zijn werk is in meer dan vijfentwintig talen vertaald en bekroond met talloze prijzen. Eerder ontving hij voor Een vrouw op de vlucht voor een bericht de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel.

Grossman laat in zijn nieuwste boek De omhelzing een prachtig beeldverhaal zien. Over een kleine jongen, die ontdekt, dat er van hem maar één exemplaar op de wereld is. Om je niet alleen te voelen is de omhelzing uitgevonden. Met tekeningen van de bekende Israëlische kunstenares Michal Rovner en vertaald door Edward van de Vendel, bekroond kinderboekauteur.

Klik hier voor meer informatie over het boek
Klik hier voor meer informatie over de auteur