NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Cossee auteurs genomineerd voor literaire prijzen

De afgelopen weken zijn de nominaties van een flink aantal Cossee auteurs voor diverse literaire prijzen bekend geworden. Albrecht en wij van Lodewijk van Oord is genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2015, De hormoonfabriek van Saskia Goldschmidt is genomineerd voor de Euregio Literatuurprijs 2016 en De hemel boven Parijs van Bregje Hofstede staat op de shortlist van de Opzij Literatuurprijs 2015.

Albrecht en wij van Lodewijk van Oord is een van de vijftien boeken die genomineerd zijn voor de Jan Wolkers Prijs. De prijs voor het beste Nederlandse natuurboek wordt op 18 oktober uitgereikt. Het boek ontving lovende kritieken, werd door NRC Handelsblad verkozen tot beste Amsterdamse boek van 2014 en de Duitse vertaling zal in 2016 bij Knaus Verlag verschijnen.

De hormoonfabriek van Saskia Goldschmidt is genomineerd voor de Euregio Literatuurprijs omdat het boek in zowel Nederlands, Frans en Duits verschenen is. De andere Nederlandse kanshebber is Stephan Enter voor zijn roman Grip. De hormoonfabriek werd meermalen herdrukt, genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, getipt in De Wereld Draait Door en bewerkt voor zowel theater als een hoorspel van vijfentwintig delen.

Het boek is inmiddels verschenen in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Afrika. Recent werden de filmrechten verkocht aan een Franse filmproducent die bekend maakte dat Jacques Audiard (die onlangs nog in Cannes een Gouden Palm won voor Dheepan) het scenario zal gaan schrijven en de film zal regisseren. Binnenkort zal het boek ook verschijnen in Turkije en Groot-Brittannië dankzij een deal met de Schotse zelfstandige uitgever Saraband. In augustus verschijnt haar nieuwe roman De voddenkoningin.

De hemel boven Parijs van Bregje Hofstede is een van de vijf kanshebbers voor de Opzij Literatuurprijs. Het werd na verschijning overladen met lovende kritieken en  genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de ANV Debutantenprijs. Het boek verschijnt komend jaar in Duitsland bij C.H. Beck Verlag en volgend jaar in Denemarken. Onlangs werden de filmrechten verkocht aan producent André van Duren, regisseuse Sara Verweij en cameraman Luc Brefeld.