AGENDA

AGENDA-ITEM

Boekpresentatie van Rinus Spruit: De wonderdokter - Albert Willem van Renterghem

18-09-2019

Uitgeverij Cossee en De Tuin van Troje nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van: Rinus Spruit: De wonderdokter - Albert Willem van Renterghem op 18 september.

Uitgeverij Cossee en De Tuin van Troje nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van:

Rinus Spruit : De wonderdokter - Albert Willem van Renterghem
 

 

 

Woensdag 18 september a.s.

Wandeling door Goes onder leiding van schrijver en samensteller Rinus Spruit: 'In de voetsporen van Albert Willem van Renterghem, de wonderdokter.'

Programma
Start: Boekhandel De Koperen Tuin, Keizersdijk 16 in Goes
Verzamelen 19.00 u. Aanvang wandeling 19.30 u.
20.30 u: proost op het boek in Boekhandel De Koperen Tuin. 


Start vanuit Boekhandel De Koperen Tuin via de Kleine Kade 35 naar de Grote Markt, waar Van Renterghem enkele malen over schrijft.  Van de Grote Markt terug naar de Boekhandel. Duur wandeling ongeveer 40 minuten.

 

In het archief van Goes krijgt Rinus Spruit een omvangrijk boekwerk in handen: de 'Autobiographie' van Albert Willem van Renterghem. Deze Zeeuwse plattelandarts introduceerde de psycho-analyse en de hypnose-therapie in Nederland. Hij reisde van Goes naar Nancy, Zürich en Wenen om kennis te maken met Liébault, Jung en Freud. Samen met Frederik van Eeden begon hij een praktijk.In dit unieke tijdsdocument vertelt Van Renterghem openhartig, gevoelig en met humor over zijn persoonlijke en professionele leven.

 

Het boek biedt een unieke inkijk in het persoonlijke leven van deze arts en de gang van zaken in de gezondheidszorg eind negentiende, begin twintigste eeuw. Rinus Spruit heeft de oorspronkelijke tekst van Van Renterghem bewerkt tot een verrassend boek, dat laat zien hoe deze plattelandsdokter vanuit het niets opklom tot een man van aanzien in de wereld van de psychische hulpverlening.

 

 

U bent, namens Rinus Spruit - Uitgeverij Cossee - De Tuin van Troje (samenwerking tussen Boekhandel De Koperen Tuin en Boekhandel Het Paard van Troje), allen van harte welkom!
Laat u ons weten of u komt?
Aanmelden via de aanmeld-button of neem contact op met Uitgeverij Cossee:
bouman@cossee.com - tel. 020 528 99 11