NIEUWS

NIEUWSBERICHT

Boekpresentatie 'Nachtbloeiers' van Ananda Serné

Op donderdag 13 oktober vieren we de verschijning van 'Nachtbloeiers', de prachtige debuutroman van Ananda Serné!

Wees welkom in Boekhandel Linnaeus (Middenweg 29 in Amsterdam) vanaf 16.30 uur. Toegang is gratis, maar mail wel even van tevoren naar Eva Stegeman.

Over het boek
De een houdt een slaapdagboek bij, de ander zweert bij slaapdruppels. Slapeloosheid houdt een groot deel van de mensen bezig. Eliza woont in Noorwegen en werkt voor het Instituut voor Slapeloosheid aan een onderzoek naar de samenhang tussen insomnia en partnerkeuze. Als haar vriend hun relatie verbreekt, volgen we Eliza in een slapeloze roes door Noorwegen, Taiwan en Nederland, op zoek naar een veilige haven. Haar nachten worden korter en haar onderzoek versmelt meer en meer met haar eigen leven. In dit betoverende romandebuut brengt Ananda Serné haar lezers in een ijldroom; wat is de realiteit en waar houdt die op? Nachtbloeiers is een fascinerende meditatie over de samenhang tussen natuur en mens, tussen slaap en droom, tussen verankering en vrijheid.

Over de auteur
Ananda Serné (1988, Rotterdam) is beeldend kunstenaar en schrijver. Ze bracht haar jeugd door op het vrachtschip van haar ouders op de waterwegen van Europa, studeerde aan de Iceland University of the Arts en woont en werkt in Noorwegen. Haar korte verhalen werden gepubliceerd op onder andere De Fusie en De Internet Gids.